Студентски фронт (СФ) позива све своје активисте, чланове, симпатизере и колеге студенте да на изборима за председника Републике Србије 2.априла 2017. године гласају за Жељка Веселиновића, кандидата удружења грађана “Радник није роб“.

Жељко Веселиновић је једини кандидат на изборима за председника Србије који се залаже за поновно увођење бесплатног студирања, тековине стечене током периода социјалистичке изградње у нашој домовини. Веселиновић је једини кандидат који се противи грозоморној и анти-студентској „Болоњској декларацији“ која има за циљ да студирање буде привилегија богатих као и дуалном образовању које продубљује експлоатацију туђег рада и уводи дечји рад на мала врата. Жељко Веселиновић је био раме уз раме у свим борбама прогресивног студентског покрета. Како је он подржавао нас, тако је сада дошло време да ми подржимо њега!

Жељко Веселиновић је једини кандидат који се изјашњава против капиталистичке експлоатације и залаже за реиндустријализацију Србије и прекид односа са лихварским финансијским организацијама попут Међународног монетарног фонда и Светске банке, што су уз деприватизацију, основни предуслови за искорењивање незапослености и заустављање одлива младих из земље.

Студентски фронт истиче да његову подршку у свим фазама избора за председника Србије има само Жељко Веселиновић. Међу осталим кандидатима студенти не могу бирати „мање зло“ јер они нису њихови већ пријатељи крупног капитала.

Нећу власт буржуја него радног народа!

Знање није роба!

Студенти а не клијенти!

Секретаријат Студентског фронта

Београд,

2.март 2017. године